Projects

   פרויקטים

דירה במרכז תל אביב

שטח הדירה: 80 מ"ר

מספר הנפשות בבית: 2

בני הבית המתגוררים במנהטן, רכשו דירה בתל אביב, שתשמש אותם בתקופת שהותם בארץ.

הדירה ממוקמת ברחוב שקט, קרובה לים, לאזורי בילוי ולמשפחה המתגוררת בארץ.

האתגר הגדול היה פריצת החללים בגלל קורות גדולות מאד שהיה צריך לפרקן, ולהכניס קורות ברזל במקומם. הדירה חולקה לחלל ציבורי גדול המכיל: סלון, מטבח, פינת אוכל וחלל נוסף, שניתן לסגירה והופך להיות חדר שינה נוסף. חדר שינה גדול עם חדר רחצה צמוד אליו. הדירה רוצפה כולה בפרקט פישבון לבן. המטבח תוכנן עם אי מיוחד מנירוסטה, המשלב כיירים וכיור.

דו משפחתי ברעננה

שטח הבית: 240 מ"ר שלושה מפלסים

מספר הנפשות בבית: 2

זוג בתחילת שנות ה-60 לחייהם, התלבט האם לשפץ את ביתם ולהתאימו לחיים בגיל השלישי או לעבור לבית אחר.

היה צורך לתכנן הבית בצורה שונה ולהתאימו לצורת חייהם בחשיבה קדימה.

בחלל המרכזי הוחלף מיקום הסלון והמטבח, נוצרה פינת קריאה ועבודה ליד ויטרינות גדולות שנפתחו למרפסת,

ונוסף מעלון. במרתף יצרנו חדר T.V גדול המשמש גם ללינה עבור כל הנכדים כאשר באים ללון. בקומת החדרים יצרנו מאסטר הורים גדול ומפנק, חדר עבודה וחדר נוסף. בכל החדרים תוכננו מיטות נפתחות למשפחה המורחבת, שמגיעה לסוף שבוע ארוך.

הבית ברמת אביב 2

 שטח הבית: 160 מ"ר

מספר הנפשות בבית: 3

זוג עם בנם המתבגר, המתגוררים שנים רבות בשכונה הותיקה ברמת אביב, החליטו לעבור לדירה רחבת ידיים, לשפצה מהיסוד ולתכנן אותה לצרכיהם. כעת, כאשר בנותיהן הגדולות עזבו את הבית, יכלו בני הזוג להתפנק בחדר שינה מרווח, חדר ארונות מפנק ומואר, חדרי רחצה גדולים, חדר אורחים וחדר גדול עם חדר רחצה צמוד לבן שהשתחרר מהצבא.

הריצוף שנבחר לבית פרקט בהיר, בחדרי הרחצה נבחר ריצוף פסיפס אבן, עבודות הנגרות בהתאמה, דלתות פנים רחבות וגבוהות.

 

דירת פנטהאוז בצפון תל אביב

 שטח הבית: 165 מ"ר + 67 מ"ר מרפסת

מספר הנפשות בבית: 4

זוג עם שני ילדיו הקטנים רכשו דירה בבניין בן 15 שנה.

הפרוגרמה שהוצגה בפנינו הייתה 3 חדרי שינה לילדים, חדר הורים, חלל עבודה, פינת משפחה וחלל ציבורי גדול. 

במסגרת החלוקה החדשה, חלל מדרגות הבניין הממוקם במרכז הדירה, פיצל את הדירה לשני אזורים ולכן הוחלט לטפל בריבוע המרכזי (חלל המדרגות) ולחפות אותו בנגרות בכל כיווניו. בכיוון הסלון תוכננה ספריה המסתירה בתוכה את יח' המיזוג המרכזי, בשאר הדפנות תוכננו ארונות חשמל ואחסון, יחידת אודיו וטלויזיה בפינת המשפחה.

 

דירת פנטהאוז בהרצליה

 שטח הבית: 160 מ"ר + 90 מ"ר מרפסת

מספר הנפשות בבית: 2

 

זוג בשנות ה-60 המוקדמות לחייו, החליט לעבור מביתם הפרטי לדירת פנטהאוז אשר תואמת את צרכיהם.

את רוב השינויים המבניים בדירה, ביצענו טרם חתימת החוזה. בשלב זה הותר לנו להעתיק את מיקומי חדרי הרחצה, מיקום המטבח וכד'.

פרטי הריהוט האקלקטיים של הלקוחות, שולבו היטב בתוך התכנון החדש בשילוב נפלא עם יחידת הנגרות החדשה בסלון. במרפסת הגג, המהווה חלק גדול מאזור האירוח, נבנתה יחידת ברביקיו עצמאית המשלבת כיור ומדיח לנוחות מקסימלית.

 

הבית ברמת אביב

שטח הבית: 150 מ"ר

מספר הנפשות בבית: 5

 

זוג עם שלושת ילדיו הבוגרים החליט לעבור מדירת הגג לדירה במפלס אחד. 

הפרוגרמה שהוצגה בפני היתה ליצור חלל ציבורי מרווח, מטבח גדול ו"מקום לשולחן אוכל בגודל 3 מ'".

במסגרת השינויים שנערכו בדירה, מיקום המטבח המקורי הוסב לחדר שינה עם חדר רחצה צמוד, והמטבח החדש תוכנן בחלל הציבורי שהורחב.

פינת עבודה שולבה בנגרות הניתנת לסגירה בזמן אירוח. שאר פרטי הנגרות עוצבו בקווים נקיים ובצבע לבן.בשלושת חדרי הרחצה נבחר ריצוף אחיד לרצפה ולקירות.

 

הבית בלב תל אביב

שטח הבית: 110 מ"ר

מספר הנפשות בבית: 3

 

גבר בשנות ה-50 לחייו, חזר לחיות בבית ילדותו, ברחוב שקט ומקסים בצפון תל אביב.

הקו המנחה היה קו נקי ומודרני, שישלב בתוכו פריטים בעלי ערך סנטימנטלי מבית ילדותו, כגון: השנדלייר בסלון, כורסאות ושולחן קפה ואף זכוכית החלון המצויירת בחדר השינה שהוזמנה ע"י הוריו, שוחזרה לחלון החדש.הדירה נזקקה לשיפוץ מסיבי, ובמסגרת חלוקתה מחדש הוחלט לוותר על המסדרון כפי שהיה נהוג, ולהפנות את פתחי הדלתות לחלל המרכזי.

 

הבית בתל ברוך

שטח הבית: 260 מ"ר

מספר הנפשות בבית: 6

 

זוג עם 4 ילדים החליט לרכוש בית בשכונת תל-ברוך הותיקה. הבית שנבנה בשנות ה-60 בסגנון מודרני, נזקק לשיפוץ מסיבי. הקוים הנקיים של המבנה, אפשרו חופש פעולה רב. הוחלט להשאיר את המבנה החיצוני כפי שהוא, לשמר את הבטון החשוף ולנקות ממנו קישוטיות יתר. פנים הבית תוכנן ועוצב מחדש בהתאם לצרכי המשפחה. פריטי הנגרות תוכננו בקוים נקיים התואמים למבנה המודרני, ומאידך נבחרו רצפת עץ וריהוט אקלקטי המחממים את הבית.

 

הבית ברעננה

שטח הבית: 200 מ"ר

מספר נפשות: 5

 

זוג עם שלושה ילדים החליט לעבור לפני מספר שנים מחלקה המזרחי של רעננה לחלקה המערבי ורכש בית קיים. בשלב זה פנו אליי וביקשו שאתכנן להם פינת עבודה בקומת החדרים.

לאחר מספר שנים פנו אלי בשנית וביקשו שאתכנן את קומת הכניסה בשלמותה ואת חדרי הרחצה בקומת החדרים. בחרנו לשלב בין הסגנון המודרני והקלאסי בעיצוב המטבח וחלל המגורים, כרקע ליצירות האמנות שיוצרת בעלת הבית.

הבית במכבים​​

שטח המגרש: חצי דונם​

שטח הבית: 220 מ"ר

מספר הנפשות בבית: 3

 

בני הבית, מוותיקי הישוב, אשר חזרו משהות בת מספר שנים בדרום אפריקה, החליטו לשפץ את הבית ולהתאימו לאורח חייהם הנוכחי, שבו הילדים הבוגרים כבר עזבו את הבית והיה צורך בשינוי החלוקה הפנימית בבית. הפרוגרמה שהוצגה בפניי, הייתה לשפץ את החלל המרכזי, המכיל את הסלון, מטבח וחדר האוכל. בנוסף טופלו חדרי העבודה לשני בני זוג, חדר הבת וכמובן סוויטת ההורים.

'הבית ביפו ד​​

שטח הדירה: 60 מ"ר

מספר הנפשות בבית: 2

 

בני הבית, המתגוררים בדנמרק, החליטו לרכוש דירה שתהווה עבורם בית בתקופות שהותם בארץ. מהדירה נשקף נוף אורבני ובאופק נראה הים. במצבה הקיים החללים והפתחים היו קטנים ולא מוצה הפוטנציאל של המיקום האטרקטיבי. לכן היה לי חשוב לרווח את הדירה ככל שניתן ולפתוח את המטבח לסלון, לפינת האוכל ולנוף הנשקף מהחלונות. חדר אורחים נוסף הצמוד לחלל פינת האוכל, נסגר בדלת הזזה רחבה, כך שבמשך היום חלל זה ישאר גם פתוח.

בית-ספר "שלנו" בתל-מונד​​

שטח החלל: 50 מ"ר

קהל היעד: מורים ותלמידים

 

במסגרת תכנית "אופק חדש" אשר הנהיג משרד החינוך, בתי ספר נדרשים להקצות חדר לתגבור תלמידים אחרי שעות הלימודים. בבית הספר בתל-מונד, פנו אליי בבקשה להתאים מחסן שהיה צמוד לחדר מורים למטרה זו. אחרי למידת הצרכים, הוחלט ליצור חלל שיאפשר לימוד יחידני, לימוד בקבוצות ואזור עבודה למורים. החומרים והגוונים לחלל נבחרו במטרה ליצור חלל מואר, רענן שנעים לשהות בו שעות רבות.

1/6

המשך יבוא....

פרוייקטים חדשים בעבודה יועלו בקרוב

ליאור וסלי - אדריכלית פנים / M +972-52-8333043 / T +972-3-6416978 / F +972-3-5171174 / liorvesely.office@gmail.com ​

כל הזכויות שמורות ©  

ליאור וסלי אדריכלית פנים

תכנית קומה שניה